Ремонт на физкултурния салон на училище ОУ „Св. Кл. Охридски“ – гр. Добринище

Кметът на Банско – Георги Икономов подписа договор за преустройство на съществуващия физкултурен салон  в сградата на Основно училище „Св. Климент Охридски“ в гр. Добринище. След като повече от 50 години физкултурният салон  в училището не е обновяван, в него  вече стартираха ремонтните дейности.

Основно ще се рехабилитират съществуващият покрив и подовата настилка.

 Ще бъде извършено премахване на негодните настилки, мазилка и инсталации и подмяната им с нови. Ще бъдат премахнати преградните стени и изградени нови за обособяване на необходимите помещения, а дограмата ще бъде изцяло подменена. Стойността на ремонтните дейности е в размер на приблизително 150 000 лв. , като средствата са предвидени от общинския бюджет.

„Срокът за изпълнение на ремонтите дейности е три  месеца, след който учениците в най-голямото населено място в общината след териториалния център Банско, ще могат да се възползват от изцяло подновено помещение за спорт.

„През изминалата години проектирахме помещението за спорт  и подготвихме необходимата документация за изпълнението на проекта. С приемането на бюджета за тази година преустройството стартира”, коментира Икономов. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *